Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Тимо Глок начело в първия ден на Херес

Тимо Глок начело в първия ден на Херес

36
0

Тест пилотът на BMW Тимо Глок даде най-добро време в първия ден от изпитанията на Херес.###Тест пилотът на BMW Тимо Глок даде най-добро време в първия ден от изпитанията на Херес. Испанската писта домакинства последните официални тестове на екипите във Формула 1 за този сезон.
Германецът завъртя общо 71 обиколки, най-бързата от които за 1:20.606. Той изпробва няколко различни типа настройки за предстоящите стартове в Япония и Китай.
Второ най-добро време регистрира Витантонио Лиуци от Торо Росо, който направи и най-голям брой обиколки от всички останали пилоти на трасето – 90. Себастиан Буеми, който кара за Ред Бул, се нареди трети.
Екипът на Тойота, заедно с тест пилота си Франк Монтани, изпробваше някои подобрения по болида за предстоящите азиатски кръгове. Французинът се класира четвърти, оставяйки след себе си Педро де ла Роса от Макларън. Испанецът направи едва 46 тура.
Нелсън Пикет младши бе зад волана на R27. Бразилецът даде шести резултат за деня като загуби част от времето си в следобедната сесия заради механичен проблем.
Рубенс Барикело се класира седми. Той изпробва няколко различни технически решения за финалните три състезания от календара.
За Уилямс кара Казуки Накаджима, който тества подобренията по болида, предназначени за пистата Фуджи и остана предпоследен.
Накрая се нареди тест пилотът на Ферари Лука Бадоер. Скудерията обаче бе определила деня не за скоростни обиколки, а за тестване на електронните си системи за 2008 г.