Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Гран при на Индия през 2010 г

Гран при на Индия през 2010 г

43
0

През 2010 г. ще се състои първото състезание от F1 в Индия, обяви Суреш Калмади, президент на Индийската олимпийска асоциация.###През 2010 г. ще се състои първото състезание от F1 в Индия, обяви Суреш Калмади, президент на Индийската олимпийска асоциация.
ФОА (Formula One Management) одобри две места в покрайнините на Ню Делхи за евентуален строеж на бъдещата писта. Индийската олимпийска асоциация от своя страна има право да направи избор между тях. По-рано този месец Херман Тилке е проучил вариантите за ситуиране на трасето и е предал доклада си на Бърни Еклестън.
„Срещнах се с г-н Еклестън в Лондон миналата седмица и съм щастлив да обявя, че той ми каза, че докладът е положителен и вече са избрали две места за трасето за F1. Също така ми предаде два проектодоговора – за организирането на Гран при на Индия в световния шампионат по Формула 1 и споразумение за правата върху пистата. Щастлив съм са заявя, че е решено първата надпревара да се състои през 2010 г. Ще подпишем договор за 2010-та. Месецът все още не е уточнен, но е възможно първото състезание да бъде през март или след Гран при на Бахрейн”, заяви Калмади.
Вероятно договорът за Гран при на Индия ще бъде със срок минимум 10 години.