Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен най-бърз в първата тренировка на Спа

Райконен най-бърз в първата тренировка на Спа

29
0

Кими Райконен бе най-бързият пилот в първата свободна тренировка за Гран при на Белгия.###Кими Райконен бе най-бързият пилот в първата свободна тренировка за Гран при на Белгия. Значителна част от сесията финландецът прекара в бокса, но малко след като излезе на пистата Спа записа най-доброто си време от 1:47.339. Кими направи общо 16 обиколки и финишира на около половин секунда от втория Люис Хамилтън (1:47.881). На трета позиция се класира другият пилот на Макларън Фернандо Алонсо (1:47.994).
Съотборникът на Райконен Фелипе Маса не регистрира време в тази тренировка. За него краят на сесията дойде само след две обиколки, когато излезе от очертанията на пистата на завоя Риваж. Всичко изглеждаше наред, но излизайки от Ле Ком болидът на бразилеца продължи направо и се блъсна челно в предпазните бариери от гуми.
Ник Хайдфелд отново доказа, че BMW са в прекрасна форма, след като регистрира четвъртото най-добро постижение. След него се наредиха Нико Розберг и Роберт Кубица.
Десетката се допълни от другият пилот на Уилямс Алекс Вурц, Ярно Трули от Тойота, Хейки Ковалайнен от Рено и Дженсън Бътън от Хонда. С резултата си британецът затвърди мнението, че екипът на Хонда бележи прогрес, макар и минимален.
В самия край на сесията на пилотите бе позволено да симулират процедура по стартиране, за да изпробват новото покритие на пистата.
По време на тренировката не се появи дори вероятност за дъжд, а според прогнозата през целия уикенд не се очакват валежи.