Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Новото доказателство на ФИА по шпионския скандал

Новото доказателство на ФИА по шпионския скандал

47
0

Размяна на писма по електронната поща между Алонсо и Де ла Роса са доказателството, заради което ФИА реши случаят по шпионския скандал да се преразгледа от Световния моторспорт съвет.###Размяна на писма по електронната поща между Фернандо Алонсо и Педро де ла Роса са въпросното доказателство, заради което ФИА реши случаят по шпионския скандал да се преразгледа от Световния моторспорт съвет. Комуникацията между двамата е станала малко след началото на сезона. Твърди се, че в писмата тест пилотът на Макларън Де ла Роса е обяснявал детайли от секретни настройки на Ферари, които пък е получил от главния дизайнер Майк Кулън.
Миналата седмица президентът на ФИА Макс Мозли е разпратил писма до всички екипи от шампионата. В тях той е потвърдил, че новото доказателство по шпионския скандал, заради което случаят се връща за преразглеждане в Световния моторспорт съвет, идва от пилоти на Макларън. Освен това Мозли е обяснил на отборите, че е техен дълг да предоставят всякакви доказателства, свързани със скандала за кражба на данни от Ферари. Подобни писма са били изпратени до Алонсо, Де ла Роса и Хамилтън. Те са били помолени да предоставят доказателствата, с които разполагат като в замяна им е гарантирано, че няма да бъдат засегнати от никакви наказания.
На този етап не се знае кой е уведомил ФИА за съществуването и размяната на подобни писма по електронната поща.
Стана ясно, че Алонсо и Де ла Роса впоследствие са предоставили информация за разменените от тях електронни писма в началото на тази седмица. Точно това е подтикнало ФИА да свика отново Световния моторспорт съвет за изслушване на 13 септември.