Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън отричат да са нарушили правилата

Макларън отричат да са нарушили правилата

43
0

От Макларън са уверени, че ФИА ще сметне, че не са нарушили правилата, когато са използвали олекотената си скоростна кутия в Унгария без тя да е преминала краш тестове.###От Макларън са уверени, че ФИА ще сметне, че не са нарушили правилата, когато са използвали олекотената си скоростна кутия в Унгария без тя да е преминала краш тестове.
От екипа направиха официално изявление по случая:
„Екипът на Макларън би искал да подчертае, че сме действали напълно открито, с честни намерения и в пълно съгласие с правилата на ФИА и сме уверени, че стюардите ще стигнат до същото заключение.
В четвъртък преди Гран при на Унгария, Макларън доброволно уведоми ФИА, че тимът ще използва нова, олекотена обвивка на скоростната кутия.
Преди квалификацията ФИА помоли Макларън след състезателния уикенд да й предаде документацията, отнасяща се до точните промени, които са били направени.
Те бяха предоставени преди Гран при на Турция, но впоследствие Макларън бе посъветван от ФИА, че по нейно мнение новата кутия трябва да премине повторни краш тестове. В резултат екипът реши да не използва олекотената предавателна кутия в Гран при на Турция.
На 30 август олекотената скоростна кутия премина и двата краш теста – за натиск и за удар без никакви проблеми под надзора на ФИА. Затова тимът ще използва олекотената скоростна кутия в Гран при на Италия.”