Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Разследват Макларън заради новата скоростна кутия

Разследват Макларън заради новата скоростна кутия

38
0

Макларън се разследва от стюардите на Италианската Гран при, защото е използвал новата си, олекотена скоростна кутия в Унгария без да е преминала краш тестове.###Тимът на Макларън се разследва от стюардите на Италианската Гран при, защото е използвал новата си, олекотена скоростна кутия в Унгария без да е преминала задължителните краш тестове. В момента на Монца се обсъжда дали да бъдат предприети някакви действия спрямо тима на Рон Денис.
Новата скоростна кутия не изисква промяна в краш структурата, която ФИА вече е одобрила. Въпреки това с действията си е възможно от Макларън да са нарушили точка 16.1.2 от техническия правилник на Формула 1. Самото правило гласи:
„Всяка значима промяна, направена по някоя от тестваните структури, ще изисква тази част да премине отново тест.”
За използването на новата кутия на Хунгароринг се е разбрало след Гран при на Турция, когато от Макларън са преминали успешно краш теста. На Истанбулпарк обаче екипът е използвал старата си предавателна кутия.
Не е ясно дали ще бъдат предприети някакви действия срещу екипа. Ако все пак тимът на Макларън бъде намерен за виновен в нарушение на правилника не може дори да се предполага какво наказание може да му бъде наложено.