Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса: Ферари са по-силни отколкото изглеждат

Маса: Ферари са по-силни отколкото изглеждат

61
0

Ферари са много по-силни, отколкото изглеждаха по време на тестовете на Монца миналата седмица, твърди Фелипе Маса.###Ферари са много по-силни, отколкото изглеждаха по време на тестовете на Монца миналата седмица, твърди Фелипе Маса.
В 4-дневните изпитания на италианското трасе съперниците им от Макларън доминираха изцяло. Пилотите на Сребърните стрели постигнаха най-добрите резултати през всички сесии. Въпреки това бразилецът настоява, че тимът му е в много по-добра форма отколкото може да се види с просто око.
„Много по-силни сме отколкото изглежда, със сигурност. Можем да се борим с Макларън, ще видим дали ще съумеем да бъдем по-бързи от тях. Мисля, че ще бъде двудневна борба, както бе досега. Може би в битката по време на състезанието ще успеят да се намесят и други, но не и в квалификацията. Почти винаги сме имали едно и също количество гориво и разликата във времената бе незначителна”, заяви пилотът на Ферари.
По отношение на изпитанията на Монца Фелипе обясни:
„По време на тестовете често пропусках условията, при които да карам по възможно най-добрия начин. Ние обаче записахме най-добрите си времена в началото на обиколките, с много гориво, докато те (Макларън – б. р.) регистрираха техните в края на туровете.”
Бразилецът потвърди, че за последните три състезания от календара Ферари ще внедрят няколко нови компонента в болидите си, за да се опитат да победят Макларън.