Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: BMW пусна Фетел в Торо Росо

Официално: BMW пусна Фетел в Торо Росо

56
0

BMW Заубер позволи на Себастиан Фетел да се прехвърли и да кара за Торо Росо като решението влиза в сила незабавно.###BMW Заубер позволи на Себастиан Фетел да се прехвърли и да кара за Торо Росо като решението влиза в сила незабавно.
Шефът на BMW Марио Тайсен обясни: „Като наш тест и резервен пилот Себастиан свърши огромна работа. Замествайки Роберт Кубица в Гран при на САЩ, той записа името си в историята. Стана най-младият дебютант, спечелил точка в световния шампионат. Според настоящите правила за тестовете Фетел рядко има шанс да кара за нас. Сега му бе предложен шанс да седне в кокпита на Торо Росо. Ние спонсорираме и подготвяме Себастиан от няколко години. Да възпрепятстваме кариерата му в момента би било в разрез с концепцията ни за подпомагане на таланти.”
Тайсен допълни още: „BMW и Ред Бул си сътрудничат продължително в подкрепата си към Себастиан. Торо Росо е по-малкият отбор на Ред Бул Рейсинг и в тази връзка сме уверени, че трябва да го пуснем. При съвместното спонсориране трябва да се възползваш от най-добрите възможности, които се предоставят на млад пилот по всяко време.”
При това положение досегашният тест пилот на BMW Тимо Глок става резервен пилот на баварския екип.