Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари най-бързи в първата тренировка

Ферари най-бързи в първата тренировка

69
0

Ферари бяха най-бързи в първата тренировка за Гран при на Франция на пистата Маникур, като Кими Райконен бе пръв, а съотборникът му Фелипе Маса изостана на 0,065 сек.
###
Ферари бяха най-бързи в първата тренировка за Гран при на Франция на пистата Маникур, като Кими Райконен бе пръв, а съотборникът му Фелипе Маса изостана на 0,065 сек. Двамата пилоти на Скудерията бяха единствените с постижения под 1:16 мин за обиколка. Фернандо Алонсо пък бе по-бързият пилот на Макларън и се класира трети, на 0,772 сек от Райконен. Люис Хамилтън остана шести, след като имаше повреди в автомобила. Англичанинът успя да направи 20 обиколки, след механиците оправиха болида. Той бе изпреварен в първата свободна сесия от Нико Розберг (Уилямс) и колегата си от Ред Бул Дейвид Култард (който бе недоволен от реглажите на колата си в началото на тренировката, но направи сериозни промени).
Роберт Кубица (BMW Заубер) се върна на пистата, след като пропусна Гран при на САЩ заради ужасяващата си катастрофа в Канада. Полякът искаше да кара още на Индианаполис, но лекарите не му разрешиха.