Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Не ми е напълно удобно в Макларън

Алонсо: Не ми е напълно удобно в Макларън

40
0

Фернандо Алонсо не се чувства напълно комфортно в Макларън още откакто се е присъединил към британския тим, заяви самият той.###Фернандо Алонсо не се чувства напълно комфортно в Макларън още откакто се е присъединил към британския тим, заяви самият той.
Испанецът разкри, че никога не му е било 100% удобно в новия екип, но е очаквал подобно развитие на ситуацията, след като Хамилтън е бил потвърден за негов съотборник.
„Още от началото никога не съм се чувствал напълно комфортно. Имам британски съотборник в британски отбор и той се справя чудесно. Знаем, че цялата подкрепа и помощ отива при него и аз разбрах това от самото начало. Не се оплаквам обаче. Победих в две от общо шест състезания и се качих на подиума четири пъти. Имам тези 40 точки, които ще ми позволят да се боря за титлата в края”, заяви Алонсо.
Що се отнася до възхвалите, които сипе британската преса по адрес на Люис Хамилтън, Фернандо е абсолютно безразличен: „Това са същите журналисти и вестници, които, ако колата за сигурност бе излязла в 23-та вместо в 24-та обиколка, когато Хамилтън нямаше достатъчно гориво за още една обиколка, нямаше да бъдат способни да кажат нищо. Испанската преса проявява повече уважение, отколкото британската.”