Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Ферари фаворити за следващите стартове

Алонсо: Ферари фаворити за следващите стартове

42
0

Ферари са фаворити за предстоящите стартове в Северна Америка, счита временният лидер в шампионата Фернандо Алонсо.
Испанецът мисли, че докато заедно със съотборника си Люис Хамилтън и целия екип на Мъкларън са разтърсили улиците на Монако с феноменалното си представяне, вниманието на Ферари е било насочено в съвсем друга посока. Според Фернандо в Скудерията са работили и работят усилено върху представянето си зад океана и по специално върху състезанието на пистата Индианаполис.
“Надявам се тази година да е различно. В крайна сметка всички отиваме с едни и същи гуми на трасето“, заяви настоящият шампион в F1. Все пак Алонсо намекна: “Ферари обикновено печелят на Индианаполис. Не мога да скрия, че най-вероятно ще бъдат фаворити още в Монреал и още от там ще си тръгнат такива”.
Наистина отборът от Маранело не е печелил старт в Монте Карло от 2001 г., но за сметка на това, се класира пръв в последните пет в САЩ. Още в тренировъчната програма на Ферари преди Монако, на пистата Пол Рикар, можеше да се забележи изпробване на аеродинамични настройки за бързи трасета като предстоящите две.
Независимо от всичко обаче факт е, че Ферари изостават с цели 20 точки в конструкторския шампионат, а засега начело са Мъкларън с 76.