Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън: Макларън могат да бъдат глобени

Еклестън: Макларън могат да бъдат глобени

48
0

Бърни Еклестън очаква най-малко сериозна глоба за Макларън, ако екипът бъде намерен за виновен в нарушаване на спортните правила.###Бърни Еклестън очаква най-малко сериозна глоба за Макларън, ако екипът бъде намерен за виновен в нарушаване на спортните правила.
Причина за разследването е съмнението на ФИА, че отборът е дал нелегални заповеди на пилотите си. Подобни нареждания от бокса са забранени от 2002 г., когато в Гран при на Австралия от Ферари наредиха на Рубенс Барикело да пропусне съотборника си Михаел Шумахер, за да победи германецът в надпреварата.
„Не знам какви са или са били отборните нареждания. Едно нещо е сигурно – ако е имало такива заповеди, които са се отнасяли до позициите на двамата пилоти – ако някой е наредил да се разместят или да задържат позициите си, това е против всички спортни правила. Ако е имало заповеди, ще се измъкнат леко, ако получат глоба като тази на Ферари. Съществува възможност да бъдат изключени от шампионата или могат да им отнемат точки”, заяви Еклестън.
Британецът допълни, че ако в дадения случай е имало заповеди не може и дума да става за някаква вина на пилотите.