Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Монако няма да се повтори

Монако няма да се повтори

101
0

Шефът на Ферари Жан Тод заяви, че доминацията на Макларън в Монте Карло е единичен проблясък.

Въпреки че Фелипе Маса спечели предишните две състезания с лекота, Макларън взеха двойна победа в неделното състезание за голямата награда на Монако. Победителят Фернандо Алонсо затвори с обиколка четвъртият Джанкарло Фисикела, докато Маса беше на повече от минута зад испанеца. Тод обаче е убеден, че това няма да се повтори, особено в американската част от сезона.

– Всички знаем, че Монте Карло е специфично състезание – каза Тод. – Погледнете миналогодишното състезание или това преди него и ще видите, че силно се различава със следващото в календара състезание в Канада. Има си история, имаме и документи за това.

Французинът наблегна, че предимството на Макларън не е изцяло вследствие на по-висока скорост.

– Ако погледнете преди първия питстоп, Фелипе беше непосредствено зад Хамилтън – продължи той. – Тогава ние решихме да сложим по-меките гуми, а другите останаха на по-твърдите. И точно в този момент на Фелипе му отне повече от пет обиколки да изпревари болида пред него и в тези 5 обиколки изгуби 15 секунди. Тогава вече знаехме, че не можем да постигнем повече от трето място, освен ако някой от макларъните получи проблем.