Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Макларън признават използването на тимови заповеди

Макларън признават използването на тимови заповеди

44
0

Рон Денис призна, че е наредил на Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо да задържат позициите си след първите смени на гумите в тазгодишното Гран При на Монако.
В определен етап от състезанието Хамилтън натискаше Алонсо, тъй като все още преследва първата си победа във формула 1.
Дуото на Макларън си разменяше най-бързи обиколки в тази борба, като на моменти минаваха на косъм от мантинелите.
Но по радиото им било наредено да не разменят позициите си, за да не отпадне някой от тях, или дори двамата.
Тъй като в този момент водач беше Алонсо, той получи втора поредна победа в Монако, докато Хамилтън се задоволи с второто място.
Въпреки че разочарованието у младока на Макларън беше очевидно след края на състезанието, шефът на тима Денис заяви, че е направил най-доброто за отбора.
– Не отричам, че наредих на пилотите да намалят темпо след първите спирания в бокса. Винаги сме справедливи по време на състезанията. Ако пилотите ни се бяха ударили един друг, всеки щеше да попита що за идиот е шефът на Макларън, че им позволява да се състезават в момент, когато и двамата могат да завършат състезанието в мантинелите. Не обичам да забавям пилотите. Не искам да ги обърквам. Не харесвам, когато виждам да се случват такива неща, защото обичам чистите състезания. Но това е начинът да се спечели голямата награда на Монако.
Денис бързо отрече, че Макларън дават предимство на Алонсо за шампионата.
– Сигурен съм, че всеки има чувството, че донякъде фаворизираме Алонсо за сметка на Люис, но ние сме изключително честни при ръководенето на отбора – каза той.