Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари оптимисти преди квалификацията

Ферари оптимисти преди квалификацията

53
0

Тимът на Ферари остана оптимистично настроен за предстоящата Гран при на Монако след първите свободни тренировки, в които не бяха най-бързи. Райконен и Маса вярват, че в квалификацията ще по-добри.
###
Тимът на Ферари остана оптимистично настроен за предстоящата Гран при на Монако след първите свободни тренировки вчера, в които не бяха най-бързи.
Сравнително съм доволен от първите резултати. Намерихме добър баланс от самото начало, но както обикновено е твърде рано да се вадят заключения как ще протече останалата част от уикенда – коментира Кими Райконен.
Съотборникът му Фелипе Маса направо призна, че не се е справил съвсем добре в тренировките:
Не успях да използвам целия потенциал на колата, отчасти защото с нови гуми непрекъснато попадах в трафик, а това тук коства страшно много време. Имаме още работа по намирането на достатъчно добър баланс, като в това включвам и липсата на оптимални реглажи до момента за една бърза обиколка с нови гуми.
Междувременно от Бриджстоун потвърдиха, че супермеките гуми са по-бързи точно в рамките на един бърз тур.
За първи път използваме супер меката смес Бриджстоун Потенца в състезателен уикенд и тя е по-бърза от меката гума, но с по-висока степен на късане – обясни Кийс ван де Гринт, шеф операции на пистата на Бриджстоун. – Повърхността на трасето ще се променя тепърва, но за част от отборите супер софт вариантът се оказа предизвикателство, тъй като не успяват да намерят оптимални настройки. Меката смес показа лек грейнинг, но само на предните или само на задните гуми – в зависимост от реглажите на автомобила. Разликата във времето за тур между двата типа гуми е от половин до една секунда в зависимост от колата и трафика.