Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари готови за битка в Монако

Ферари готови за битка в Монако

49
0

От голямо значение за екипа на Ферари е предстоящата този уикенд надпревара за Гран при на Монако. Трасето по улиците на Княжеството ще постави на изпитание и пилотите, и автомобилите на Скудерията в решителен момента от шампионата, когато съперниците от Макларън водят в класирането и при пилотите, и при конструкторите. Въпреки това обаче, дори Кими Райконен се поддава на очарованието на Монте Карло:
Ако трябваше да следвам Формула 1 като зрител и да избера едно състезание, на което да отида, без колебание щях да кажа Монте Карло. Това може би е най-важната Гран при от всички с необичайна комбинация от емоция по време на надпреварата, особеностите на мястото и престижа, обграждащ събитието. Сигурно е толкова приятно да гледаш този старт, колкото и да участваш в него – сподели финландецът. – Управлението на автомобил от Формула 1 възможно най-бързо по тесните улици е най-голямото предизвикателство. А колкото по-голямо е едно предизвикателство, толкова повече ме привлича.
Кими призна, че досега не се е справял особено добре в квалификациите, но е положил усилия да промени това.
С всяко качване в болида се подобрява и разбирането ми за гумите, които са наистина различни спрямо тези, които използвахме миналата година. Доколкото разбирам от вестниците, Фернандо (Алонсо – б.р.) се намира в подобно положение. Но аз ще подхождам по един и същи начин към всяка надпревара – да давам най-доброто от себе си и да печеля възможно най-много точки.
След тестовете на Пол Рикар Кими се прибра за малко у дома, където сподели, че е тренирал усилено и се чувства наистина готов за борба в Монте Карло.
Междувременно съотборникът му Фелипе Маса заяви, че ако завали по време на надпреварата в неделя, изходът от състезанието ще е крайно неясен:
Видях прогнозата за времето и колкото да е невероятно, има вероятност за дъжд. Вярвате или не, ако наистина завали за мен преживяването ще е абсолютно ново, тъй като никога не съм карал на това трасе на мокро. Нещо такова би превърнало състезанието в много голяма степен в лотария.
Това ми е нещо като второ домашно състезание, тъй като живея в Монако, когато съм в Европа
– допълни Фелипе. – Тестовете преди надпреварата на Пол Рикар минаха доста добре за нас. Концентрирахме се върху търсенето на оптимални настройки за максимално аеродинамично прилепяне, каквито използваме в Монако. Освен това изпробвахме двата типа гуми на Бриджстоун, които ще са на разположение.
Бразилецът се оплака, че когато е тествал “супер-меката” смес на японците, е попаднал в сериозен трафик и не е събрал достатъчно информация. Като цяло обаче резултатите показват, че точно тези гуми са по-бързите.