Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Обновената версия на Спайкър може да се появи по-рано

Обновената версия на Спайкър може да се появи по-рано

48
0

Техническият директор Майк Гаскойн на Спайкър разкри след края на тестовете в Барселона, че обновената версия на колата на екипа може да се появи по-рано от планираното до момента състезание в Турция. Гаскойн иска колата да се появи на пистата по време на състезателен уикенд колкото се може по-рано.
Спайкър се бори, за да избяга от последното място във временното класиране. Именно заради това бяха и протестите срещу използването на клиентските шасита от екипите на Торо Росо и Супер Агури. В борбата си срещу останалите нискобюджетни отбори Спайкър очаква с нетърпение появата на новата си кола, която бе предвидена за 26 август. Сега вече се говори за възможността колата да се появи на 22 юли за Гран при на Европа на пистата Нюрбургринг.
Гаскойн обаче отрича предсрочното вкарване в употреба на колата да става заради натиск от високите етапи на фирмата. „Когато става дума за технически решения, аз съм единствения който взима решения”, заяви шотландецът пред Formula 1 RaceReport.
След детайлно проучване на Б-проекта и въз основа на направения напредък Гаскойн сам бил стигнал до заключението, че новата кола може да е готова и за състезанието в Германия.
„Тази Б-версия със сигурност ще ни доближи до върха, но аз не очаквам чудеса. Аз не съм магьосник.”