Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда няма да отписва сезон ’07

Хонда няма да отписва сезон ’07

31
0

В Хонда напълно изключват възможността да зачеркнат сезон ’07 и да се фокусират единствено върху направата на по-конкурентоспособен болид за следващата година.###В Хонда напълно изключват възможността да зачеркнат сезон ’07 и да се фокусират единствено върху конструирането на по-конкурентоспособен болид за следващата година. Поне така твърди главният инеженер Джеки Екелерт. Според него е жизнено важно японският екип да работи здраво и да продължи да развива настоящата си кола RA107, за да постигне добри резултати в шампионата.
„В заводските отбори сезонът не може просто да бъде отписан, не ти е позволено да правиш подобно нещо. Ако го отпишеш и започнеш работа по нова кола, все пак ще е нужно да знеш как да я направиш по-добра. Честно, през този сезон трябва да работим и да стигнем дотам докъдето планирахме, а и знаем какво да правим. Не можеш просто да прескочиш тази година и да се концентрираш върху следващия сезон, това не е добро решение”, обясни позицията си главният инженер на Хонда.
Той е на мнение, че подобна стъпка може да се предприеме едва в края на сезона, като даде пример с Макларън през 2006 г.