Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Маса не съжалява за маневрата си срещу Хамилтън

Маса не съжалява за маневрата си срещу Хамилтън

59
0

Фелипе Маса заяви, че не съжалява за направения опит да задмине Люис Хамилтън в самото начало на Гран при на Малайзия.###Фелипе Маса заяви, че не съжалява за направения опит да задмине Люис Хамилтън в самото начало на Гран при на Малайзия.
Въпреки че бразилецът стартира от полпозишън още при старта на състезанието изгуби челното си място и остана трети. Малко по-късно, при опит да задмине Хамилтън, Фелипе направи грешка, излезе от пистата и се върна чак на пета позиция. Именно този момент се оказа решаващ за неговото представяне в цялото състезание.
„Пилотите на Макларън стартираха чудесно и успяха да достигнат до първия завой по-добре от нас. Опитах се да се противопоставя, но на втория завой трябваше да спра, за да не се ударя в Алонсо. В този момент Хамилтън бе заел по-добра позиция и успя да ме изпревари. Видях, че Алонсо набира преднина. Разполагах с болид, с който вероятно можех да се боря с него, така че мислех единствено за изпреварването на Хамилтън. Не беше лесно, виждали сме много пъти коли да остават след други болиди, защото е много трудно да ги задминат. Аз обаче опитах. Сега не съжалявам, че го направих, защото понякога трябва да го сториш. Този път не се получи, но се надявам следващия да стане”, заяви Маса.
Бразилецът категорично отхвърли спекулациите, че новите тестове на ФИА за подвижността на подовете са повлияли отрицателно на представянето на Ферари. Според него, въпреки доминацията на Макларън, болидите на Скудерията са разполагали с необходимата скорост за победа на Сепанг. Основният проблем е бил, че екъпът на Рон Денис е направил огромна крачка напред в развитието си за Малайзия. Точно поради тази причина Фелипе обясни, че за следващия старт от Ферари ще внесат промени по колите си, за да излязат отново на челни позиции.