Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Протестът на Спайкър отново отхвърлен

Протестът на Спайкър отново отхвърлен

48
0

Разправията за използването на готови шасита през настоящия сезон във Формула 1 продължава с пълна сила и на Сепанг. Екипът на Спайкър пусна нов протест в Малайзия – този път срещу Торо Росо.

На стюардите бе предоставена информация и съответните документи за детайл, който според холандския тим е един и същ при Ред Бул и Торо Росо. Междувременно от втория екип на австрийския милиардер Дитрих Матешиц обявиха в процеса на придвижване на протеста, че са били уведомени за заведено дело срещу тях в международната търговска камара. Те също така предоставиха изискваните компоненти пред стюардите.

В крайна сметка стюардите отхвърлиха и този протест на Спайкър като незасягащ техните отговорности на пистата.

От Торо Росо пък не пропуснаха възможността да се заядат със съперниците си в пресинформацията от петък. В началото й изрично е посочено, че бюлетинът е изготвен на компютър на Ред Бул, но хартията отговаря на всички изисквания на стандарт, чиято абревиатура се изписва B.U.L.L.S.H.I.T.

Междувременно от Ред Бул обявиха, че ще проведат разследване как точно Спайкър са се добрали до чертежи на техни и на Торо Росо елементи.