Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ковалайнен с първо време на Сепанг

Ковалайнен с първо време на Сепанг

37
0

Хейки Ковалайнен оглави класирането през последния ден тестове на пистата Сепанг с постижение от 1:35.767.
###
Хейки Ковалайнен оглави класирането през последния ден тестове на пистата Сепанг с постижение от 1:35.767.
След разочароващия дебют в Гран при на Австралия и острите критики по негов адрес от страна на шефа му Флавио Бриаторе, финландецът успя да подобри времената на всичките си колеги в Малайзия. Той го направи въпреки двете си спирания на пистата по време на втората сесия.
Вторият за деня Фелипе Маса изостана с четири стотни от Хейки. Пилотът на Ферари направи най-бързата си обиколка за 1:35.808 и завъртя общо 72 тура.
Изненадата на деня бе Антъни Дейвидсън от Супер Агури, който намери точния баланс на болида си и доказа, че демонстрираното на Албърт парк не е просто случайност.
Четвърти се нареди Нико Розберг от Уилямс. След разочароващата квалификация в Мелбърн от екипа използваха времето си в Малайзия основно за подобряване на скоростта в единична обиколка.
По нататък в класирането се подредиха тест пилотът на Тойота Франк Монтани, Ник Хайдфелд от BMW и Дженсън Бътън от Хонда, като англичанинът участва само в сутрешната сесия.
Люис Хамилтън завърши подготовката си в Малайзия също с края на първата сесия като малко преди края се появи проблем в болида му свързан с теч на масло. Британецът даде осмо време, а следобед бе заменен от третия пилот на Макларън Педро де ла Роса.
По време на изпитанията заваля дъжд.