Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Кубица с най-добро време през първия ден на Сепанг

Кубица с най-добро време през първия ден на Сепанг

32
0

Роберт Кубица даде най-доброто време (1:36.187) през първия ден от тестовете в Малайзия.
Полякът успя да изпревари пилота на Ферари Кими Райконен с около десета от секундата. Специално за пистата Сепанг Кубица използва нови аеродинамични елементи, както и модифицирана скоростна кутия, с която тимът се надява да реши проблемите, споходили ги в Мелбърн.
На трета позиция се нареди Алекс Вурц от Уилямс. Екипът се концентрира върху подобряване на времето за единична обиколка и оценяване на типовете гуми.
“Настройките не са добри, така че точно върху това работих. Опитах двата типа гуми, има голяма разлика между тях, затова трябва да предценим”, коментира Вурц след сесията.
Четвъртият Рубенс Барикело тества нови компоненти за предното окачване и подобрен аеропакет. След него се класира тест пилотът на Макларън Педро де ла Роса.
За Рено на пистата излезе Нелсън Пикет младши, който изпробва двигател с известни промени в сравнение с агрегата от Австралия, но не успя да навърти запланувания брой обиколки заради появили се механични проблеми. В крайна сметка бразилецът остана предпоследен.