Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сезонът стартира и за CFKC

Сезонът стартира и за CFKC

58
0

Николай Димитров спечели първия кръг от Club F1 Kart Championship за 2007 г., провел се на 24 март, събота. Втори е Илиан Димитров, а трети завърши Георги Димитров. Тримата водиха доста ожесточена, но чиста битка в двата манша, за разпределение на първите места. Големи размествания на финала в позициите от квалификацията, спечелена от Илиан Димитров, нямаше – 4-и завърши Любо Патрашков, след него е Красимир Цолов, Борис Барболов, Георги Тахов, Ивайло Георгиев, Чавдар Варийски, Никола Николов и Никола Здравков.

Във втора гонка, за разпределение на местата от 12-то до 22-ро, битката на места придоби доста груби измерения, поради което Деян Рангелов и Кристиан Добрев бяха дисквалифицирани за изхвърляне на съперници от пистата. Гонката спечели Георги Шопов, следван от Христо Стилянов, Марио Динолов, шампионът за 2005 г. Васил Гълъбов, който след 1-годишно прекъсване отново се появи в състезание от CFKC, Кристиан Христов, Кристина Василева, Александър Добрев, Адриан Петков и Йордан Ванков.

Общо 25 пилота учавстваха в първия старт за сезона, който ще се запомни с доста променливо време, от слънчево и топло до ветровито, хладно и дори с лек дъжд, който обаче спираше преди пистата да се е намокрила. Както винаги досега, по време на целия състезателен ден, цареше много приятна атмосфера на пистата, продължава традицията този шампионат да привлича големи фенове на моторните спортове, жеалещи да усетят тръпката от истинските състезания, също така не са малко и младите участници, желаещи да развиват своите умения в картинг спорта, с цел по-нататъшно израстване – нещо, което направиха вече като стъпка миналогодишния шампион Илиан Наумов и завършилата на трето място в шампионата Полина Тахова, които вече са състезатели в шампионата Rotax Max.

Предстоят още 7 състезания в променения за тази година календар на шампионата. За разлика от първите 2 сезона на CFKC, тази година се реши да не се следва плътно календара на Формула 1, като се организират така цели 17 кръга, затова съответно състезанията са общо 8, по едно всеки последен уикенд от месеца, когато няма кръг от Ф1, от март до октомври. Така се дава възможност състезанията да станат много по-достъпни и също така участниците в тях да не стоят пред дилемата – кръг от CFKC или квалификацията от Ф1 по телевизията. Следващият 2 кръг е в Пловдив, на писта Лаута, на 28 април.