Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда очакват напредък едва за Европа

Хонда очакват напредък едва за Европа

29
0

Отборът на Хонда си е поставил цел да станат достатъчно конкурентни за да се борят с БМВ и Рено до началото на европейския цикъл от състезания.
Японският тим преживя мъчителен старт на сезон 2007, а колата им RA107 показа, че не е достатъчно добра за да бъде близо до челото.
Рубенс Баричело и Дженсън Бътън се мъчеха с нея на първото състезание в Австралия.
Но докато Хонда все още се опитват да открият източника на техните проблеми, шефът на отбора Ник Фрай казва, че едва на ГП на Испания през месец Май, отборът ще е направил съществена стъпка напред.
“Мисля, че трябва да си поставим за цел да сме наравно с БМВ и Рено към началото на сезона в Европа.”, е заявил Фрай.
“На практика, миналата година успяхме да се организираме едва към средата на сезона и за нас няма оправдание, ако не сме много по-напред към момента, когато се върнем в Европа.”
Хонда ще използват няколко нови елемента в своята кола за следващото състезание в Малайзия и въпреки че Фрай очаква да има напредък на Сепанг, той е предпазлив в прогнозите си.
“Наистина очаквам скок напред, но на нас ни е необходимо да разберем напълно какъв е проблемът.”, добавя той.
“Всъщност, за последните две години, поради наличието на по-малки проблеми, ние все още не разбираме фундаменталния и това е нещо, с което нистина трябва да се справим.
Може би елементите, които ще имаме на Сепанг, ще го решат, а може и да не го направят. Не съм в състояние да заявя с ръка на сърцето, че разбираме напълно проблемите с колата в момента.”
“Сега, когато имаме добър аеродинамичен тунел, нашите очаквания са, че ще можем да се справяме много по-бързо, отколкото през миналата година. Този старт бе доста по-слаб, отколкото очаквахме, но не сме отчаяни и имаме на разположение три седмици да се върнем в играта.”
Миналата година Хонда завършиха четвърти в шампионата на конструкторите, като спечелиха и първата си победа.

(Превод на материал на Дж. Ноубъл, Аутоспорт)