Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бриджстоун обмисля друга маркировка на гумите

Бриджстоун обмисля друга маркировка на гумите

86
0

От Бриджстоун търсят ново, по успешно решение за маркиране на гумите след като в Австралия бялата точка изобщо не можеше да бъде видяна от зрителите.
###
От Бриджстоун търсят ново, по успешно решение за маркиране на гумите след като в Австралия бялата точка изобщо не можеще да бъде видяна от зрителите.
В новото правило на ФИА изрично се казва двата типа гуми да бъдат ясно различима един от друг на пистата. При сегашното положение обаче дори за опитните специалисти е трудно да кажат коя гума към кой тип принадлежи.
По този повод спортният директор на BMW Марио Тайсен заяви: „Мисля, че ще бъде добре, ако всеки зрител разбира какво се случва на трасето. Ако публиката не разбира, тогава ние изобщо не трябва да го правим. Необходимо е да изясним на хората с какви гуми караме. Настоящата идея не е решение, защото е трудно белите точици да бъдат видяни когато колата е спряла, а щом тя е в движение просто няма никакъв шанс”
Един от методите, който се обсъжда в момента, е жлебовете на гумите да бъдат боядисвани в бяло, така че маркировката да се вижда когато колата е във фронтална позиция.
Междувременно стана ясно, че от Бриджстоун са избрали бялото, тъй като част от тимовете не са били съгласни с използването на други цветове, защото нямало да отиват на цветовата им схема.