Начало Автомобилни новини 10 000 светлоотразяващи жилетки ще раздаде София Ауто в акция за пътна...

10 000 светлоотразяващи жилетки ще раздаде София Ауто в акция за пътна безопасност

41
0

През декември 2006 г. София Ауто кандидатства с проект „Бъдете видими на пътя“, насочен към всички клиенти и партньори на компанията. В началото на 2007 г. проекта бе одобрен и включен в официалния списък със събития на European Road Safety Charter (Европейска харта за пътна безопасност).
Целта на акцията „Бъдете видими на пътя“ е да се раздадат 10 000 светлоотразяващи жилетки. От началото на 2007 г. присъствието им в автомобила е задължително, както и употребата им при аварийно спиране на пътя.
Европейската харта за пътна безопасност към Комисията по транспорт на ЕС обединява различни институции, организации и фирми, които се ангажират с безопасността и отношенията на участниците в движението към сигурността на пътя.
Светлоотразяващи елементи не се използват постоянно в България, което води до опасни ситуации, тъй като пешеходците невинаги са видими на пътя.

София Ауто желае да предотврати тази опасна причина за пътни инциденти и по тази причина осигурява безплатно 10 000 светлоотразяващи жилетки за клиенти и партньори.
Ние също препоръчваме тези жилетки да бъдат винаги във Вашия автомобил, за да бъдат налични, когато е необходимо да бъдете видими на пътя за другите водачи.
Акцията ще се проведе в продължение на една година и ще бъде продължена в зависимост от крайните резултати.
Това е първата от поредица инициативи на София Ауто с очакван обществен отзвук. След дни стартира следващият проект под наслов „За толерантност на пътя“. За повече информация следете сайта на София Ауто.

София Ауто е оторизиран дилър на ОПЕЛ и ШЕВРОЛЕТ (“Дженеръл Мотърс”) и има права за внос и дистрибуция в България за автомобили с марка Опел и Шевролет. Фирмата в момента има 150 служители, а общо с всички поделения – 250.