Начало Автомобилни новини КИА ОПТИМА (МАГЕНТИС) И КИА СЕДОНА (КАРНИВАЛ) ОТЛИЧЕНИ ОТ АМЕРИКАНСКАТА КОМПАНИЯ STRATEGIC...

КИА ОПТИМА (МАГЕНТИС) И КИА СЕДОНА (КАРНИВАЛ) ОТЛИЧЕНИ ОТ АМЕРИКАНСКАТА КОМПАНИЯ STRATEGIC VISION

125
0

10 октомври 2006г., Сеул – Потребителите на изцяло новите КИА Оптима (Магентис) и КИА Седона (Карнивал) обявиха изключителното си задоволство от управлението им като двата модела получиха заслужени отличия според Strategic Vision’s 2006 Total Value Index (TVI). Американската изследователска компания Strategic Vision, основана в Сан Диего, съпоставя различни икономически показатели с качеството на автомобилите, като се базира на мнението на притежателите им.
Участниците в проучването на Strategic Vision са 64 000 клиенти на различни автомобилни марки, които за закупили своите превозни средства между октомври 2005г. и март 2006г. Условието е да са ги управлявали поне 90 дни. Компонентите на индекса включват надеждност, гаранция, очаквана продажна цена и устойчивост.
„Престижните награди на Strategic Vision са висока оценка за КИА и доказателство за положителния опит на притежателите на двата модела,” каза г-н Len Hunt, изпълнителен вице президент на КИА Моторс Америка. „Изцяло новите Оптима и Седона предлагат високо ниво на сигурност, удобство и комфорт на изключителна цена.”
КИА Седона бе отличена с 5 звезди за сигурност и безопасност от американската асоциация NHTSA и получи и престижната награда ‘Gold Top Safety Pick’ за впечатляващото си представяне на краш тестовете за челен, страничен и заден удар, проведени от американската организация за безопасност по високоскоростните магистрали (IIHS). Седона е съчетание от изключителна цена и високо стандартно оборудване – водеща в класа си мощност, седалки от 3-ти ред, които се сгъват с възможност за прибиране в пода и 3 климатични зони. КИА Седона е наследник на широко популярния модел, който бе отличен с 5 звезди през 2002г., когато за първи път бе представен пред широка публика.
Стандартно оборудван с 6 въздушни възгглавници КИА Оптима е поредното доказателство за изключителния приоритет на сигурността и безопасността в проектирането на новите модели с марка КИА. Моделът получи най-високата оценка от IIHS на краш тестовете за челен и заден удар. Изцяло новият КИА Оптима 2006 предлага отличителен дизайн, изчистени странични линии, луксозен интериор и обширно вътрешно пространство.

KIA Motors Corporation – най-бързо развиващата се автомобилна компания в света – е основана през 1944г. и е най-старият корейски автопроизводител. Като част от Hyundai-Kia Automotive Group, КИА се стреми да се позиционира сред лидерите на световния автомобилен пазар. С 14-те си производствени бази в 9 страни КИА продава повече от 1.3 милион автомобила годишно и поддържа дистрибуторска мрежа в повече от 160 страни. Днес КИА има 32 500 служители и годишни приходи от 16 милиарда долара. Kia Motors е официален спонсор на Australian Tennis Open и международен спонсор на Davis Cup. От 2007 до 2014г., КИА ще бъде и официален партньор на FIFА. Новото мото на КИА Моторс Корпорейшън “Силата да изненадваш” – олицетворява целта на марката постоянно да изненадва своите клиенти по цял свят с автомобилни иновации.