Начало Други 200 деца, младежи и родители казаха “НЕ на агресията на пътя“

200 деца, младежи и родители казаха “НЕ на агресията на пътя“

105
0

Победителят в 24-те часа на Льо Ман в клас LMP2 за 2010 г. Ник Левентис и близо 200 деца, младежи и родители казаха „НЕ на агресията на пътя“ на столичната картинг писта „Красна поляна“.

Инициативата е организирана от фонданция „Вълшебен свят“ и „Детска футболна академия – Комета“ като част от кампанията „С усмивка“ това лято. Британският топпилот се включи в забавните състезания даде личен пример на хлапета от различни столични училища и на подрастващи младежи, които вече шофират.

Участниците направиха серия демонстративни състезателни обиколки и обсъдиха агресията и шофирането заедно с Ник Левентис и младите ни надежди Юлиян Серафимов и Андрей Николов, които разказаха за своето усещане на пистата.

Инициативата е съфинансирана по проект на Министерството на младежта и спорта, Столична община (като част от програмата „София – Европейска столица на спорта 2018 г.“) и Банка ДСК.

До края на годината предстоят още поне четири подобни формата на пистите в София, а организаторите се надяват след това кампанията срещу агресията да обхване локации в цялата страна.

Много съм щастлив, че видях толкова много усмихнати лица на събитието. Най-важното за мен е, чрез този проект да обучим и осведомим хората за опасностите и възможните последици от агресивното каране и поведение. С екипът ми смятаме, че можем да покажем различен подход на пътя и да обясним на младите шофьори и на тези, които тепърва ще станат такива, че бързото каране е за пистата“, коментира Ник Левентис специално за българските медии.

Всички участници получиха златни медали и шампионски поздравления, за да запомнят съвета на Ник Левентис, че агресията не помага за победа.