Начало Рали 3 нови заявки за рали Сливен

3 нови заявки за рали Сливен

242
0
Марио Попов

Нови три заявки за участие получиха организаторите на рали Сливен (1-3 септември). Своето участие са потвърдили екипажите Марио Попов/Даниел Мечикян (Форд Фиеста ST, E1), Щилян Тенчев/Златин Басмаджиев (Ситроен C2, RC4) и Светозар Колев/Павлин Калчев (Рено Клио, RC4). Така общия брой заявки до момента достигна 15.

Марио Попов, който живее и работи в Шотландия, отново се завръща в родния си град, за да стартира . Попов участва и през миналата година, когато имаше сериозни технически проблеми в своя автомобил и завърши последен в крайното класиране. През тази година той ще разчита на Даниел Мечикян за навигатор.

Друг местен екипаж – Щилян Тенчев/Златин Басмаджиев също ще стартира в Сливен. Двамата нямаха късмет в предишния кръг в Твърдица, отпадайки в началото на втория ден заради счупена полуоска. Въпреки това Тенчев и Басмаджиев ще запомнят Твърдица-Елена с първата си етапна победа, постигната в суперспециалния етап Хюндай.

За третия екипаж, който подаде заявка за участие днес Светозар Колев/Павлин Калчев, това ще бъде първо участие в Сливен. Двамата дебютанти караха за първи път през този сезон в рали спринт Дряново. Там те завършиха на осмо място в генералното класиране и на 4-о в клас RC 4.