Начало Рали 39 заявки за рали Сливен

39 заявки за рали Сливен

128
0
рали Сливен

39 екипажа са подали заявки за участие в тазгодишното издание на рали Сливен. Надпреварата ще се проведе от 1 до 3 септември. Освен най-добрите български пилоти, по трасетата ще видим турски и румънски екипаж. Фаворити за победата са Пламен Стайков/Давид Кварцхелия с Мицубиши Лансър Ево 9, Ягиз Авджъ с навигатор Бахадир Гученмез с Пежо 208 Т16 от Турция и Дан Гъртофан с Шкода Фабия Р5.

За първи път тази година ще вземат участие Даниел и Дилян Попови с Пежо 208 Р2. Със същия автомобил, ще участват Тихомир Стратиев/Добрин Борисов, Григор Григоров/Даниел Миленков и Мирослав Ангелов/Еди Сивов. За първи път с автомобил Мицубиши Лансър ще участват Мартин Коев/Димо Бозуков.

Церемониалният старт е от 17:00 часа в петък 1 септември, а старта на първи скоростен етап ССС1 Сливен е от 19:30 часа. Събота започва с втората отсечка Моллова гора от 10:30 часа, етап който липсваше през последните няколко години поради свлачище. Следва Котел, Стара река и Българка с повторение следобед. В неделя са 4 скоростни етапа Абланово и Чуката. Двата етапа са скъсени спрямо предната година, като финала на Абланово е след „Дървото“ в посока изток.

Награждаването е в неделя 3 септември е от 14:15 часа. Сервизния парк ще бъде на мястото на битака, на гърба на магазин Кауфланд. Традиционно щаб квартирата на състезанието е в Хотел Спорт Палас.

Пълният списък със заявки можете да видите ТУК