Начало Автомобилни новини 3008 – компактният кросоувър на Пежо

3008 – компактният кросоувър на Пежо

263
0

3008 e компактен и обемен кросовър. Той е не просто новото предложение в гамата Peugeot, но и новост на автомобилния пазар.

Моделът се сглобява в легендарния завод в Сошо. Концепцията и функциите му са плод на богатия опит на марката и израз на нейните ценности.

На кръстопътя между SUV, ван и хечбек, 3008 черпи сила от корените си, залагайки на оригинални технологии (Dynamic Rolling Control, Grip Control…). Toй обединява качества като удоволствие от управлението на „висок“ автомобил, отлични характеристики на пътя и ниски вредни емисии.

Архитектурата на 3008 успява да съчетае еднообемен силует със скосено предно стъкло, и елементи, заимствани от SUV, като заден капак с две част, наклонени надолу странични стъкла, високо място на водача и др.

В крайна сметка, стилът успява да помири всички „жанрове“. Отличните пропорции и едновременно динамичните и силни линии излъчват новаторския дух на автомобила.

Мястото на водача е ергономично и може да се мери с луксозните купета. Пътниците се наслаждават на простор и комфорт на високо ниво (седалки, шум и т.н.). За повече светлина и видимост, 3008 предлага стъклен покрив с площ 1,60 м².

Благодарение на опита на марката и използваните технологии, моделът предлага пътно поведение, достойно за всяка лимузина. Постигането на това е истинско предизвикателство, предвид обемната висока архитектура.

Независимо от версията си, 3008 се държи отлично на пътя, без да лишава пътниците от комфорт. Амбицията му е да стане новият образец в категорията на компактните обемни модели, по отношение на удоволствието от управлението и активната безопасност
Семейните черти на Peugeot са с нова интерпретация, така че да се адаптират към по-големите обеми на колата, а широката задна част създава впечатлението, че 3008 и пътя са едно цяло.