Начало Рали 4 наши екипажа ще участват в румънското рали Ковасна

4 наши екипажа ще участват в румънското рали Ковасна

54
0

4 български екипажа ще участват в поредното издание на румънското рали Ковасна, което ще се проведе от 13 до 15 януари. Това ще са участващите за трета поредна година Георги Янков/Цветан Балджиев със Субару Импреза, Дочо Цвятков/Линда Багерова със Субару Импреза, Христо Манолов/Ангел Башкехайов (Мицубиши Лансър Ево 4) и Георги Гераджиев/Николай Китанов (Форд Фиеста R2).

Преди година в състезанието участваха Марко Стойчев/Йордан Батаклиев (Мицубиши Лансър Ево 9), като завършиха 6-и, и Янков/Балджиев, които не стигнаха до края на заради обръщане по таван в първия ден от ралито.В трудната зимна обстановка екипажите потеглят рано сутринта утре за Румъния, като двата софийски (Янков и Цвятков) ще трябва да се справят с 580 снежни километра, докато на екипът на Манолов предстоят 432 км.

„Отиваме единствено, защото това състезание дава идеални условия за пилотите, каза Жоро Янков пред RallyXPress. – Организационно е облекчено, единствените сериозни изисквания са тези към безопасността, а самото рали е много отворено. Затова и пътуваме за Румъния за трети път. Страшно интересно е за публиката, но ще е и страшно студено. Независимо, че конкуренцията е силна, надявам се на подиум за нас.”

Подобни са намеренията и на екипажа Дочо Цвятков/Линда Багерова, за които рали Ковасна е абсолютен дебют в три посоки – първо състезание извън България, първо рали на сняг и първи старт с автомобил от категорията 4х4. „Решихме се да участваме защото не сме карали от повече от година и ни е много тъжно, заяви Цвятков. А всичко стана между Коледа и Нова година, когато благодарение на много и верни приятели успяхме да материализираме идеята.”