Начало BG спорт 44 заявки за писта Диамо на Серес, Влъчков за първи път ще...

44 заявки за писта Диамо на Серес, Влъчков за първи път ще кара в Макси

317
0
Константин Маршавелов,Пламен Камбуров

44 пилоти са подали заявки за участие на Писта Диамо на Серес, 6-и последен кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. В него предстои да се решат титлите във висшата серия Макси и в Спорт.

В Макси лидер в шампионата е Камен Василев с Мицубиши Лансър Ево 9 от Стайков Рейсинг, който има 5 точки аванс пред Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 от КА-2 Рейсинг.

Пламен Камбуров от Автотранс с Мицубиши Лансър Ево 9 изостава на 25.5 т. от Василев и на теория няма шансове. Но той поиска свикването на Национален спортен трибунал по повод дисквалификацията му от писта Дракон. И ако победата му там бъде върната, ще може да се намеси в битката за титлата.

За първи път в Макси ще участва шампионът за последните 3 години в серия Туринг Иван Влъчков. Той си осигури короната в предишния кръг на писта Дракон, а сега ще кара българския автомобил Sin Car R1 на Росен Даскалов.

Със същия автомобил в класа ще се състезава и многократният шампион на писта от близкото минало Цветан Илиев също за Дамасцена Алба. Той не е карал в състезание на писта от 2012 г. насам, а в последните години се подвизава в картинга в клас KZ. Заявките в Макси са общо 10.

В серия Спорт участниците ще са 9, а лидер в шампионата е Симеон Симеонов с Хонда Сивик, който отпадна в предния кръг на Дракон, но въпреки това има добър аванс от 17 точки пред Александър Димитров (Хонда Сивик) и 20 пред Деян Куманов с Хонда Сивик преди финалната надпревара. Всички те са на линия за решителната надпревара на Серес.

В отсъствието на Влъчков в Туринг, битката за победата се очертава да бъде много оспорвана. На линия са ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик и Давид Будев от Влъчков Рейсинг също с Хонда Сивик, които ще определят кой ще завърши 2-и за сезона. Заявките са общо 14, като има състезатели от Гърция и Македония.

За Купа Енеос, където шампион е Венцислав Станев, заявките са 7, като всички пилоти карат с Ауди А4. За Купа Лада първенецът Иван Лишев с ВАЗ 2101 ще има конкуренция от само още 3 автомобила.