Начало Други 46 заявки за писта Диамо на Серес

46 заявки за писта Диамо на Серес

172
0

46 пилоти са подали заявки за участие на Писта Диамо на Серес, където ще се проведе 5-ият и последен кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

В традициите на благоевградския клуб Диамо, винаги е заложено и международно присъствие. Три дни преди приключване на крайния срок за подаването им, организаторите са получили 16 заявки на чуждестранни пилоти от Гърция и Македония.

Най-многобройната група е тази в серия Туринг (до 2000 куб.см.), в която присъстват 17 пилота. Сред тях е шампионът Иван Влъчков с Хонда Сивик, който си осигури титлата след успеха в Бургас в предния кръг.

На Серес обаче няма да му е лесно, като сред съперниците му са ветерана Стоян Апостолов с Хонда Сивик и Станислав Паришков с Опел Кадет. Миналия уикенд именно на Серес Влъчков навъртя близо 300 км с болида Sin Car R1 като тренировка за предстоящото състезание

В серия Спорт и Макси заявките са съответно 11 и 8. Въпреки че си осигури титлата в кралския клас, Константин Маршавелов (Мицубиши Лансър Ево 10) от отбора на КА-2 Рейсинг Тийм ще участва в състезанието. Загубилият битката с него Пламен Камбуров го пропуска, а след 1 пропуснато състезание в Бургас сред участниците се завръща Илия Царски.

В Серия Спорт все още няма шампион, но като за титлата ще спорят Ерменко Ерменков (Ситроен Саксо, АСК Джордан Рейсинг Тийм) и Искрен Веселинов (Хонда Сивик, АСК Хоби кар).

В надпреварата ще присъства и Купа „Лада“, която е извън програмата на Писта Диамо, но пък ще има 10 участника. До този момент, домакините от Благоевград са единствените, които организират надпревара от шампионата извън пределите на България.

Всички заявки можете да видите на графиките вдясно:

„Имайки предвид, че Серес е далеч за по-голямата част от отборите, смело мога да кажа, че списъкът със заявени участници е добър. А и като добавим в това число, че шампионските титли в две от сериите станаха ясни преди нашия кръг, наистина в клуба сме доволни от броя на пилотите.“, заяви рейсдиректорът на Писта „Диамо“ Славчо Кордев.