Начало BG спорт 60 заявки за писта Русе

60 заявки за писта Русе

3904
0
писта Русе 2019

Общо 60 са подадените заявки за участие на писта Русе. Състезанието е 2-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. Това е рекорден брой за русенската надпревара. Състезанието е организирано от Росен Даскалов.

По традиция най-много са заявките в серия Спорт – 16. Там на линия са шампионът Симеон Симеонов, както и другите водещи пилоти Деян Куманов, Искрен Веселинов, Динко Монев, Александър Димитров и Кристиян Христов.

Много са заявките за писта Русе и в Купа Лада – 14. Сред тях са фаворитите за победата Иван Лишев с ВАЗ 2101 и Огнян Патенов с ВАЗ 2101. Конкуренция ще им бъде асът от планинските изкачвания Павел Шенков с ВАЗ 2105.

Във висшата серия Макси заявките са само 5. Сред пилотите са шампионът Константин Маршавелов с Мицубиши Лансър Ево 10 от екипа на К-2 рейсинг. Със същия автомобил конкурент ще му бъде съотборникът Камен Василев.

В серия Туринг конкуренция от общо 7 пилоти очаква Иван Влъчков от екипа на Дамасцена Алба с Хонда Сивик. Шампионът за последните 3 години не завърши предишното състезание – писта Лики Моли на Дракон след технически проблем.

И сега е амбициран да се върне на пътя на победите. На трасето в Русе обаче няма да му е лесно. На линия са ветеранът Стоян Апостолов с Хонда Сивик, Кольо Карастоянов също от екипа на Дамасцена Алба с Хонда Сивик. За първи път този сезон ще се състезава и Станислав Паришков с Опел Кадет.

За Купа Енеос, където всички карат с Ауди А4 1.8T, заявките са 6. По традиция в Русе ще има и състезание в Отворения клас (серия Свободен). Там заявките са 11.