Начало Други 75 заявки за писта Бургас

75 заявки за писта Бургас

251
0

Цели 75 пилоти са подали заявки за участие на писта Бургас, 4-и кръг от националния шампионат на Затворен маршрут. По 12 са заявките в класовете Туринг и Макси, а в серия спорт са 15. Най-много очаквано са тези във възродения шампионат на купа Лада – 36.

При най-мощните прави впечатление отсъствието на Илия Царски с Мицубиши Лансър Ево 9. На линия обаче са спорещите за титлата Константин Маршавелов и Пламен Камбуров съответно с Мицубиши Лансър Ево 10 и Мицубиши Лансър Ево 9.

В Туринг всички водещи пилоти ще участват, като първи сред заявените пилоти е лидерът в шампионата Иван Влъчков с Хонда Сивик. Сред тях е и Стоян Апостолов с Хонда Сивик, който на писта Стара Загора получи повреда в мотора и не участва в състезанието.

По време на днешната пресконференция за състезанието в Бургас, Влъчков (на снимката вдясно) получи официално своята шофьорска книжка и вече е пълноправен шофьор, след като по-рано тази година навърши 18 г.

В серия Спорт на линия са водещите двама пилоти в класирането Искрен Веселинов (55 т.) и Ерменко Ерменков (50 т.). Сред останалите можем да отбележим присъствието на миналогодишния първенец Симеон Симеонов.

Организатори и партньори на състезанието са Община Бургас, АСК Vromos Racing, СБА Бургас, Българска федерация по автомобилен спорт (БФАС), Пежо Бургас, Формула 2, Примекс – Гуми и Сервиз, Mall Burgas Plaza, Scania Bulgaria, ЕЛИТ КАР ООД.

Пълният списък със заявки можете да видите ТУК