Начало Автомобилни новини 800 к.с. за Нисан GT-R от Switzer

800 к.с. за Нисан GT-R от Switzer

130
0

Преди време един собственик на Нисан GT-R носи колата си в сервиза на компанията Switzer в Охайо, за да види дали колата му може да стане по-добра за каране на писта.

Екипът веднага се заема със задачата – слага нови интеркулери, турбо-компресори и редица други компоненти и така успява да докара мощността на японския модел до цели 800 к.с..

Заедно с това е променено и окачването, което вече е JRZ и е изцяло регулируемо, а за подобряването на аеродинамиката са се погрижили солидният нов визьор и активното задно крило.

Последната крачка естествено е олекотяване, което в случая е постигнато чрез подмяната на редица компоненти от екстериора с карбонови, внедряването на титаниева изпускателна система с керамично покритие на мястото на оригиналната и подмяната на нормалните седалки със спортни, изцяло карбонови.

Всичко това е успяло да свали 90 килограма от теглото на GT-R.

Така на бял свят се появява и пакетът на Switzer – P800, от който клиентът е много доволен и който впоследствие компанията решава да пусне и на пазара. Според тях с този пакет колата става истински пистов боец, но въпреки това запазва и практичността си.