Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Денят бе един от онези, в които всичко се получава и...

Алонсо: Денят бе един от онези, в които всичко се получава и надскачаш очакванията

66
0
Nissan Juke NISMO RS

Фернандо Алонсо бе искрено изненадан от постижението си в квалификацията за домашния си старт от шампионата на Формула 1 – Гран при на Испания.

До днешния съботен следобед най-добрата стартова позиция на Фернандо този сезон бе 13-о място на грида. Самият пилот нямаше кой знае какви очаквания за квалификацията, особено след проблемите в петък със задвижващата система в колата му. В квалификацията обаче Алонсо не само се класира за първи път този сезон в Q3, но и постигна седма позиция!

„Мисля, че вчера видяхме, че колата има известен потенциал. Новостите работеха добре и бях оптимист. Може бе не чак такъв оптимист, че да мисля за седмо място! Но денят бе един от онези, в които всичко се получава както трябва и надскачаш очакванията”, коментира Алонсо след квалификацията.

„Подобрявахме скоростта си в отделните сегменти – от 1:22 мин към 1:21. Тази секунда се сваля, когато си достатъчно уверен и рискуваш повече, а колата не ти поднася ужасни изненади. Благодаря на тима – трудиха се изключително упорито, сменят много задвижващи системи всеки ден. В крайна сметка Q3 и седма позиция би трябвало да са чудесна мотивация за отбора ни.”

Фернандо се надява в утрешната надпревара да спечели първи точки за този сезон: „Днес удължиха DRS зоната! На това трасе е трудно да следваш съперници, но ако запазим тази позиция смятам, че точките наистина са възможни.”

„Надявам се да подобрим ситуацията като цяло, защото и преди можехме да се класираме в топ 10, но се налагаше да спираме. Дано случаят утре не е такъв.”