Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Просто не можеш да караш нормално в момента

Алонсо: Просто не можеш да караш нормално в момента

64
0
Том и Тим Коронел

Фернандо Алонсо заяви на пистата в Шанхай, където този уикенд ще се проведе втори кръг от световния шампионат на Формула 1, че просто не може да кара нормално в момента заради проблемите в задвижващата система на болида си Макларън MCL32.

„Докато двигателят не се подобри, ще ни е много трудно тази година. В Австралия ни се наложи да поставим рекорд по пестене на гориво. Не става дума единствено за мощност. Иде реч за много неща. Издръжливост, пестене на гориво. Просто не можеш да караш нормално. Но ние вършим всичко по силите си, за да помогнем на отбора”, обясни той.

Испанецът каза също така, че не може да си позволи какъвто и да е пропуск или грешка, защото това моментално води до изпреварване от съперник заради разликата в скоростта. Той заяви, както и преди Гран при на Австралия, че тимът на Макларън трябва да е подготвен за трудно състезание и в Шанхай.

„Трудно е да се правят предвиждания. В някои стартове имаш големи очаквания, а в неделя не става нищо. Друг път се получава обратното. Мисля, че просто ни липсва достатъчно мощност и затова на правите сме толкова по-бавни от останалите”, допълни Фернандо.

Двукратният световен шампион отново отхвърли предположенията, че може да не изпълни договора си с Макларън и дори да си тръгне по средата на настоящия сезон.

„Определено не е истина. По принцип този въпрос (за моето бъдеще) го задават на кого ли не, а аз чувам какво се говори, чета коментарите на хората. А как виждат ситуацията? Изглежда всички са ми особено близки и са наясно, че съм в депресия!”, пошегува се испанецът.

Алонсо пак заяви, че е по-подготвен от всякога и се представя по най-добрия възможен начин. На запитване дали би карал за Мерцедес, той отговори, че това е въпрос за бъдещето, но не изключва нищо.

Специални материали за философията и разбиранията на Алонсо, както и в какво се коренят проблемите на Хонда във Формула 1, може да намерите в новия брой на списание ClubS1 (203).