ГП на OAE след:
Последно състезание: Бразилия

Александра Раева става навигатор на Васил Жеков в Hyundai Racing Trophy

28.03.2016 | ClubS1, снимки Хюндай | коментара

Известната певица, актриса и водеща Александра Раева ще е новият навигатор на пилота Васил Жеков в предстоящия сезон на едномарковия рали шампионат Hyundai Racing Trophy. Тя признава, че всъщност екстремните спортове са й страст – 4 години е била ски състезателка, а голямото й хоби е гмуркането.

„Започнах курс по безопасно шофиране в академията на Павел Жеков и от там се роди идеята, че може би имам талант за навигатор, заяви Раева. - Васил Жеков лесно ме убеди да участвам в Hyundai Racing Trophy, защото аз му се доверих като на педагог. Подходът му е изключителен за една жена, която се страхува от скоростите. Въпреки че съм адреналинов тип, трудно мога да се доверя на някого, сядайки в колата му, той да започне да дрифти или да върти колата и аз да съм сигурна.

При него беше мигновено чувството, което създаде в мен и наистина нямаше момент на замисляне дали да го правя или не. В неговите ръце съм. Харесва ми това, че поемам голяма отговорност, че нещата зависят и от мен и съм 100% отдадена. Като цяло тази материя ми е много трудна – да преценявам сама кой завой какъв е, разстояние, но в момента се уча и мисля, че това ще се усвои. Също така според мен е важен ритъмът и усетът на двама души, за да се постига успех.”

Новият екипаж признава, че с нетърпение очаква старта на сезона за Hyundai Racing Trophy и използват всяко свободно време, което имат, за да тренират заедно.

„Когато имаме възможност ходим по отсечки и се учим не само на записи по специални етапи, а и на пътната книга, коментира пилотът Васил Жеков. - Но Алекс се справя отлично. Мога да кажа, че още от началото тя просто пое материала и го прие доста сериозно. Първият тест, на който отидохме беше да видя дали става за навигатор – става ли й лошо, дали ще я е страх в колата, ще ми има ли доверие и дали ще може да започне да чете в супер екстремна ситуация с високи скорости.

Тя се справи отлично, доста впечатляващо. Има заложени неща, които на мен ми трябваха. Оттук нататък Алекс е в мои ръце да я обуча на професионално ниво. Също така не съм чувал човек, който да каже „Аз обичам да поемам отговорност”. Това е качество на навигатор, което е задължително и тя го има.”

Алекс Раева сподели още, че е експанзивна личност, която обича да шофира много бързо и затова е предпочела да влезе в професионалните среди. Затова тя ще участва в предстоящите рали състезания на Hyundai Racing Trophy, за да може да задоволи това свое желание, но вече на определени места при обезопасени условия.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти