Начало Formula E News ABB и Формула Е пишат заедно бъдещето на електрическата мобилност

ABB и Формула Е пишат заедно бъдещето на електрическата мобилност

113
0

Лидерът в революционните технологии ABB стана главен спонсор на първите в света изцяло електрически серии на Международната автомобилна федерация (ФИА) – Формула Е.

ABB и Формула Е се обединяват в революционно партньорство за каузата на електрическата мобилност за едно устойчиво бъдеще. От първото си състезание в Пекин през септември 2014 г. насам, Формула Е се е утвърдила като електрическия моторен спорт №1.

В следващия етап на развитие световният лидер в иновативните технологии ABB добавя своето име, иновации и технологично лидерство към сериите, които вече ще бъдат известни под името ABB FIA Formula E Championship.

Със своя ненадминат експертен опит в електрификацията и лидерство в решенията за зареждане на електромобили, ABB е идеалният индустриален партньор за Формула Е.

Тя служи като конкурентна платформа за разработване и изпитване на свързани с електрическата мобилност технологии за електрификация и дигитализация, подпомагайки усъвършенстването на дизайна и функционалността на електрическите превозни средства и инфраструктура, както и свързаните с тях дигитални платформи.

Обединявайки сили, ABB и Формула Е ще бъдат идеално позиционирани да продължат да тласкат границите на електрическата мобилност отвъд възможното.

“Изключително се вълнуваме да сключим партньорство с Формула Е в името на бъдещето на електрическата мобилност, заяви изпълнителният директор на ABB Улрих Шписхофер. – Днес се обединяват два пионера. ABB и Формула Е са естествено подходящи един за друг партньори в челните редици на най-новите технологии в сферата на електрификацията и дигитализацията.

Заедно ние ще напишем следващия етап от тази вълнуваща спортна дейност и ще насърчим високоефективните отбори. Заедно, ние ще напишем бъдещето – с всяко едно наелектрилизиращо състезание.”

Алехандро Агаг, основател и изпълнителен директор на Формула Е, сподели: „Днес е исторически ден за Формула Е и за мен е чест да приветствам световния технологичен лидер ABB като генерален спонсор на Формула Е, с тяхната забележителна история и експертен опит в областта на електрификацията и дигиталните технологии.

И двете ни компании са синоним на тласкането на границите отвъд възможното. Като партньори, ние заедно ще демонстрираме революционни технологии в световен мащаб на фенове и потребители, които следят шампионата ABB FIA Formula E.“

В качеството си на световен лидер в инфраструктурата за електрически автомобили, ABB предлага пълна гама решения за зареждане на електромобили, електрически и хибридни автобуси, както и решения за електрификация на кораби и железопътни линии. ABB навлезе на пазара за зареждане на електромобили през 2010 г, а днес вече разполага с бързо разрастваща се глобална инсталирана база от над 6 000 бързи зарядни станции.