Начало Рали Ал-Атия спечели Сийлайн Крос Кънтри Рали

Ал-Атия спечели Сийлайн Крос Кънтри Рали

55
0
Насър Ал-Атия

Само две седмици след триумфа си в Абу Даби Дезърт Челъндж Насър Ал-Атия записа нова победа – този път в Сейлайн Крос Кънтри Рали в Катар. Той бе зад волана на MINI ALL4 Racing за екипа на X-Raid, а навигатор му бе французинът Матийо Бомел.

Втори финишира екипажът Владимир Василев/Константин Жилцов (също от тима на X-Raid), а трети са поляците Дабровски и Жачор с Тойота.

Това бе наистина успешно рали за нас – коментира тийм мениджърът Свен Куанд. – Сега сме начело в генералното класиране – взехме много точки в състезанието. А и никога не сме се съмнявали, че Насър ще спечели на родна земя. В крайна сметка той познава района перфектно. Въпреки това надпреварата бе трудна с невероятно сложна за всички навигация.

Екипажът Мартин Кашмарски/Филипе Палмейро, който се състезава за LOTTO X-Raid, пък нямаше късмет в последната отсечка. Младият полски пилот удари камък и счупи окачване.

Кщищоф Холовчиц и Андреас Шулц пък имаха проблеми с радиатора по-рано в състезанието. Това ги върна твърде назад в колоната, за да имат шанс да се борят за призово класиране.