Начало Избрани Албон оттегли критиките си към Колапинто след събитията от Марина Бей

Албон оттегли критиките си към Колапинто след събитията от Марина Бей

314
0
Александър Албон
Александър Албон. снимка Уилямс

Александър Албон оттегли критиките си към Франко Колапинто след събитията от Марина Бей. Пилотът на Уилямс прегледа още няколко пъти инцидента и призна, че маневрата на съотборника му е била чиста.

Албон и Колапинто потеглиха 11-ти и 12-ти в Гран при на Сингапур. Аржентинецът имаше отлична стартова реакция и изпревари няколко автомобила от външната страна. Така той се озова в топ 10 след края на първата обиколка. В същото време Албон трябваше да мине през зоната за сигурност, за да избегне удар с Карлос Сайнц

Албон беше крайно недоволен от маневрата на Колапинто и остана озадачен от действията на своя съотборник. Но след края на състезанието той прегледна случилото се още няколко път. След това Албон призна, че ситуацията е била по-различна от тази, която е смятал първоначално. Според него,  истинският проблем е бил свързан с големият брой болиди в завои 1-2. Това на практика което е оставило твърде малко място за Колапинто и го е принудило да предприеме рискове.

„Не знам как изглеждаше отвън. Смята, че никой не можеше да завие в този завой“, коментира Албон. Всички се „съгласуваха“ и на практика трябваше да карат направо в първия завой. Аз бях от външната страна и си платих цената [като трябваше да изляза на пистата].“

„Искам да кажа, че наистина няма какво толкова да критикувам. Просто беше малко жалко, че аз бях този, който беше от другата страна на завоя“, добави пилотът на Уилямс.

Албон направи много ранно спиране в бокса в опит да прескочи някои от преките си съперници. Това обаче не се оказа правилният ход и той се смъкна надолу в подреждането. След това проблем с охлаждането го принуди да оттегли автомобила в края на обиколка №15.

„Беше малко разочароващо. Мисля, че целият уикенд беше малко разочароващ. Имахме автомобил, който трябваше да е в челната десетка, но не се получи така“, добави Александър Албон.

Междувременно Колапинто записа още едно силно представяне. Аржентинецът финишира 11-ти по улиците на Марина Бей и остана на косъм от зоната на точките. Пилотът на Уилямс остана озадачен от реакцията на Албон след старта на Гран при на Сингапур. Колапинто настоя, че е видял възможност и се е възползвал от нея, без да принуждава някой съперник да излиза от пистата

„Не знам. Видях само Цунода до мен. Имаше място и аз влязох вътре в завоя. Нямаше никой отдясно. Аз оставих място отдясно до бялата линия и там нямаше никой. Не знам. Все още не съм прегледал повторението“, каза Колапинто.

Пилотът на Уилямс изкара повече от 40 обиколки със средно твърдите гуми, след които ги смени с твърди. Според него, сгрешената стратегия му е попречила да се бори за точки.

„Смятам, че трябва да се защитаваме малко по-добре и да не допускаме тези грешки отнов. Загубихме място в точките заради това, че спряхме с една обиколка по-късно от планираното. Но нещата са такива, каквито са. Ние печелим и губим заедно“, добави Франко Колапинто.