Начало Автомобилни новини Alfa Romeo Giulia и Stelvio Quadrifoglio Super Sport – специална лимитирана серия

Alfa Romeo Giulia и Stelvio Quadrifoglio Super Sport – специална лимитирана серия

694
0
Alfa Romeo Giulia и Stelvio Quadrifoglio Super Sport

Alfa Romeo представя  серията Giulia и Stelvio Quadrifoglio Super Sport – издание с ограничен тираж в чест на първата победа на марката в легендарното състезание Mille Miglia  

Giulia и Stelvio Quadrifoglio Super Sport са лимитирана серия – само в 275 бройки за Giulia и 175 за Stelvio. Тези общо 450 автомобила ще се продават в световен мащаб. За тях хората от Alfa Romeo твърдят, че са „посланици на емблематичния спортен дух, техническа чистота и технология, които винаги са позиционирали тези два автомобила на върха в съответните им сегменти по отношение на управление и съотношение мощност/тегло, за уникален, директен и завладяващо шофиране като истинско Alfa Romeo“.

Легендарната победа в Mille Miglia през 1928 г. и 6C 1500 Super Sport

След достойното класиране на RL в първото издание на „най-красивото състезание в света“, през 1928 г. 6C 1500 Super Sport (Mille Miglia Speciale), управляван от Джузепе Кампари и Джулио Рампони, доминира в Mille Miglia, което се провежда между 31 март и 1 април. След маратон от 1621 км само 40 от 82-та стартирали автомобила достигат финалната линия, водени от аеродинамичния Zagato Spider, който завършва състезанието за 19 часа, 14 минути и 5 секунди със средна скорост от 84,128 км/ч. За Alfa Romeo това е първата от 11 поредни победи в Mille Miglia – рекорд, който ще остане ненадминат. Това е и първата голяма победа за новия 6C 1500, предшественика на ново поколение Alfa Romeo, проектирано от Виторио Джано.

Специалната ограничена серия Quadrifoglio Super Sport

Във версията Super Sport 2,9-литровият V6 двигател на Giulia и Stelvio Quadrifoglio генерира 520 к.с. и е комбиниран с механичен самоблокиращ диференциал. Заедно със специфичната настройка, резултат от конструкторския опит с Giulia GTA, това допринася за подобряване на поведението и сцеплението на автомобила чрез оптимизиране на трансфера на въртящия момент и увеличаване на стабилността, пъргавината и скоростта в завои.

Подчертано спортният екстериор включва новото лого Quadrifoglio с черен фон и широко използване на карбон. Той е видим на покрива (опция само за Giulia), във V-образния щит на предната решетка и на страничните огледала. Полираните спортни джанти с 5 отвора, 19″ за Giulia и 21″ за Stelvio, се допълват от суперспортни черни спирачни апарати. Серията се предлага в следните цветове: трислоен Rosso Etna, металик Nero Vulcano и Bianco Alfa (само Giulia). Визията включва „3+3“ фарове, с нови адаптивни матрични LED светлини с антирефлекс и адаптивни дълги светлини. Те пестят енергия, подобряват безопасността и намаляват напрежението в очите.

В интериора 3D детайлът от червен карбон отличава таблото, централния тунел и панелите на вратите. Предните опори за глава са с избродирано лого „Super Sport“ в червено и поредния номер на автомобила в черно. Номерът определя машината като част от ексклузивната лимитирана серия. Воланът е тапициран с комбинация от кожа и алкантара с черни шевове и карбонови акценти.

Превъзходната динамика на пътя е резултат от използването на ултралеки материали. Такива са алуминият за двигателя и карбонът за трансмисионния вал, предния капак, спойлера и страничните прагове. В Giulia аеродинамиката остава активна с предния карбонов сплитер. Когато е задействан, той контролира качеството на въздушния поток под автомобила, за да увеличи стабилността и динамиката. Ярък акустичен завършек дава изпускателната система Akrapovič (предлага се като допълнителна екстра) с безпогрешно разпознаваемия си звук.