Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Искам да се забавлявам тази година

Алонсо: Искам да се забавлявам тази година

60
0

Фернандо Алонсо желае най-много от всичко да се върне в борбата за титлата следващата година, но испанецът обеща да се забавлява на своя сезон в средата на колоната тази година.

За първи път от 2004 година испанецът няма реалистични шансове за титлата – нещо, което успя да постигне през 2005 и 2006 година и което му се изплъзна през 2007 година. Испанецът обаче е категоричен, че ще се постарае да извлече максимума от тази година.

„Сега съм по-спокоен. Няма някакво напрежение по отношение на битката за титлата или за загубата на някоя точка.Това ми позволява да се забавлява с колата. Съответно по-малкият натиск означава, че мога да си позволявам по-рисковани маневри.

И въпреки че в момента не се представя особено обещаващо (което се дължи предимно на колата), Алонсо силно се надява да се върне в борбата през 2009 година.

„Шумахер напусна Бенетон и прекара четири години без титла във Ферари.” – подчертава двукратният световен шампион. „Това е втората ми година без титла и дано да няма повече такива паузи.”