Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо изненадан, че успял да изпревари Фетел

Алонсо изненадан, че успял да изпревари Фетел

91
0

Фернандо Алонсо е останал изненадан от факта, че успя да изпревари Себастиан Фетел в последните обиколки от състезанието в Китай. Испанецът беше с доста по-запазени гуми от съперника си, който претърпя инцидент с Макс Верстапен и след това загуби няколко позиции. В крайна сметка пилотът на Ферари бе застигнат и от Фернандо, който го изпревари с агресивна маневра на завой 2.

„Определено беше изненада да видя кола на Ферари да не се движи бързо, каза Фернандо след финала. – Попитах какъв е проблема. Оказа се, че има повреди по колата и минаваше много широко по завоите. Настигах го и видях, че вратата е отворена на един завой.

Опитах и успях да направя изпреварване. В един момент пистата свърши, а той продължаваше да отива към тревата и затова трябваше да върне газта. Не беше равностойна битка, защото той имаше поражения по колата и аз бях по-бърз в завоите.“

Със 7-ото си място Алонсо спечели 6 точки, като отново показа по-силно темпо в състезанието отколкото в квалификацията. Така екипът му Макларън запази 4-ото място при конструкторите, на 3 точки пред Рено.

„Мисля, че точките от 7-ото място са добри, след като стартирах 13-и. Добре проведено състезание за тима. Не бяхме достатъчно бързи, но пък в същото време постигнахме страхотен резултат. Колата за сигурност не ни помогна, защото даде възможност за всички да сложат нови гуми.“

Неговият съотборник Щофел Вандоорн завърши 13-и и не взе точки. Той също използва тактика с едно спиране в бокса, но в края, за разлика от Алонсо, не успя да напредне в класирането. Белгиецът обясни, че не е имал достатъчно скорост в края, като е усещал и силни вибрации в колата.