Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Алонсо: Малко съм разочарован от представянето ни до този момент

Алонсо: Малко съм разочарован от представянето ни до този момент

1367
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Астън Мартин

Фернандо Алонсо изказа мнението си относно резултатите на Астън Мартин през първата половина от сезона. Двукратният световен шампион изрази разочарованието си от „представянето на отбора до този момент.“ Алонсо се надява да направи крачка напред след лятната пауза и да се доближи до челото.

Астън Мартин имаше огромни очаквания преди старта на тазгодишната кампания. Британският отбор се определяше като най-сериозният съперник на Ред Бул за световната титла. Екипът направи някои промени в AMR24, за да подобри неговата аеродинамична ефективност и скорост на правите.

За огромно съжаление на Алонсо, Астън Мартин направи огромна крачка назад от началото на сезона. Испанският ветеран няма нито един подиум и само едно класиране в челната петица. Въпреки това той продължава да вярва в проекта на Лорънс Строл. Доказателство е новият двугодишен договор, който той подписа по-рано през годината

За разлика от преди година, програмата за развитие на Астън Мартин се намира в сериозен застой. Това остави отбора да търси резултати на фона на поредица от неефективни актуализации, внедрени в AMR24.

Миналия уикенд на Спа-Франкоршамп Алонсо отново изоставаше от лидерите. 43-годишният пилот заложи на стратегия с едно спиране, подобно на Джордж Ръсел. В крайна сметка той финишира девети и се изкачи с едно място по-наред след дисквалификацията на британеца.

Алонсо не скри разочарованието си от първата половина на сезон 2024 в F1. Испанецът се намира на девето място във временното класиране с актив от 49 точки и има огромно изоставане от Ръсел, който е позиция над него.

„Малко съм разочарован от представянето ни до този момент. Не можем да скрием факта, че сега се борим с Виза РБ, Уилямс и Алпин, докато миналата година гледахме към първите четири отбора. Сега те са недостижими, докато ние гледаме да се защитаваме от тези зад нас“, сподели Алонсо.

Двукратният световен шампион призна, че в началото на годината е имал добро квалификационно темпо. Но с напредване на състезанията, тази силна страна на AMR24 е изчезнала

„Още в началото на годината не бяхме на ниво. Имахме добра скорост в квалификациите и винаги бяхме в топ пет, топ шест. Но в състезанията често бяхме далеч от първата петица и се борихме за последните няколко точки.“

„Определено ни предстои много работа през лятната ваканция и втората част на годината. Няма да се откажем, но трябва да работим здраво, ако искаме да се подобрим“, добави пилотът на Астън Мартин.

Съотборникът на Алонсо Ланс Строл също заложи на стратегия със само едно спиране. Канадецът загуби скорост в края и беше изпреварен от няколко съперници. В крайна сметка той финишира 11-ти и не спечели точки.

„По-ниска деградация от очакваното, така че заложихме на едно спиране“, каза Строл. Канадецът беше напълно съгласен с Алонсо относно необходимостта отборът да извлече повече ефективност от своя автомобил.

„Трябва да намерим повече скорост в автомобила, за да се борим за горната част на решетката. Скоростта на правите беше проблем за нас както и изпреварванията. Има върху какво да работим през лятната пауза“, добави пилотът на Астън Мартин.