Начало Други Алонсо, Накаджима и Буеми на полпозишън на Фуджи в WEC

Алонсо, Накаджима и Буеми на полпозишън на Фуджи в WEC

69
0

Фернандо Алонсо, Казуки Накаджима и Себастиан Буеми ще стартират от първа позиция в утрешното състезание 6-те часа на Фуджи, което е 4-и кръг от Световния шампионат за издръжливост (WEC).

Екипажът на Тойота с номер 8 първоначално записа второ комбинирано време в сесията от 1:23.648 мин и изостана с 0.091 сек от другия екип на японците с номер 7 – Камуи Кобаяши, Майк Конуей и Хосе Мария Лопес.

След финала на квалификацията обаче времето на Лопес бе анулирано, тъй като е превишил скоростта в бокса при прибирането си след обиколката. Стюардите решиха екипажът с №7 да стартира последен от колите от клас LMP1, което означава 8-а позиция в общото подреждане на грида.

По този начин на втора позиция на грида ще бъде екипажът на Rebellion Racing с №1 с прототипа Gibson R-13, управляван от Нийл Джани, Бруно Сена и Андре Лотерер. След тях са съотборниците им в Rebellion Racing – Матиас Бех, Томас Лоран и Густаво Менезес с номер 3.

На 4-а и 5-а позиция се наредиха екипажите на SMP Racing, като по-напред са Стефан Саразен, Егор Оруджьов и Матевос Исаакян, следвани от Михаил Алешин, Витали Петров и Дженсън Бътън.