Начало Други Алонсо направи тест с болида на Андрети в Индикар

Алонсо направи тест с болида на Андрети в Индикар

34
0

Фернандо Алонсо направи тест с болида на Андрети в Индикар. Изпитанията се състояха на пистата Barber Motorsports Park, като испанецът кара машината на Карлос Муньос, която последно бе използвана в 500-те мили на Индианаполис.

Тестът е бил частен, като не са били допускани медии и фенове. Въпреки прогнозите на синоптиците за лошо време, тестът е преминал при сравнително добри условия и изсъхваща писта.

„Беше добър и забавен ден, каза Алонсо. – Обичам да тествам нови коли, а да пробвам болид от Индикар е нещо специално. Имах достатъчно късмет да тествам на мокро, при смесени условия и при суха писта.

Като цяло усещането ми за колата беше добро при всякакви условия. Имаше малко вятър следобед, но като цяло денят беше позитивен.“

Тестът бе първи за Алонсо на класическа писта, като досега испанецът беше карал само на овала на Индианаполис, където се състезава миналата година (на снимката). Фернандо заяви още, че харесва да кара и на двата типа писта, като всеки си има своите предизвикателства.