Начало Избрани Алонсо: Нямахме нужното темпо в последното състезание

Алонсо: Нямахме нужното темпо в последното състезание

889
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо, снимка Спас Генев

Фернандо Алонсо продължава да се намира в неприятна серия. Пилотът на Астън Мартин финишира 18-ти в Австрия. Той призна, че не е имал нужното темпо по време на състезанието на Ред Бул Ринг и се надява на по-добър резултат в домашната Гран при на Великобритания.

Алонсо отпадна още в Q2. Двукратният световен шампион отново не разполагаше с нужното темпо и остана едва 15-ти на стартовата решетка. В спринта той имаше контакт с Нико Хюлкенберг, заради който загуби ценно време.

Състезателят на Астън Мартин изкара една много трудна надпревара на пистата в Австрия. Той беше близо до зоната на точките в определен етап на борбата. За нещастие, Алонсо беше изпреварен от няколко болида, включително тези на Алпин

Алонсо имаше контакт с Гуаню Жу (Заубер) по време на надпреварата, заради което беше наказан. Това обаче не оказа сериозно влияние на класирането му. В крайна сметка той финишира 18-ти, след като мина едно място напред заради отпадането на Ландо Норис. Така Алонсо си тръгна с празни ръце във второ поредно състезание и изостава все повече от екипите в челото.

„Беше доста трудно за нас, както и очаквахме. Нямахме нужното темпо в последното състезание. Заради това опитвахме различни стратегии, които да ни помогнат да напреднем малко“, сподели Алонсо.

„След това имах контакт с Жу [Гуаню], тъй като блокирах гумите в завой №3. Наказанието не промени резултата ни, защото вече бяхме извън точките. Тази седмица ни предстои домашно състезание в Силвърстоун. Вярвам, че отборът прави всичко възможно, за да подобри ситуацията“, добави пилотът на Астън Мартин.

Съотборникът на Алонсо Ланс Строл остана 13-ти. Канадецът имаше контакт с друг автомобил веднага след старта. Подобно на испанеца, Строл също нямаше нужното темпо и се бореше с гумите по време на състезанието.

„В първата обиколка на състезанието попаднах в контакт, но успях да избегна поражения по колата. От този момент нататък следобедът ми беше свързан основно с управлението на гумите, за да може стратегията с две спирания да проработи“, каза Строл.

„Направих няколко изпреварвания на пистата. Въпреки това ни липсваше темпо, което да повлияе значително на крайните ни позиции. Австрия отново беше труден уикенд. В момента сме в серия от писти, които не подхождат на нашия автомобил, така че ни предстои много работа“, добави пилотът на Астън Мартин.

Майк Крак също коментира надпреварата в Австрия. Той призна, че отборът трябва да предостави по-добър автомобил на своите пилоти, ако иска да печели точки

„Резултатът в Австрия е отражение на темпото на автомобила през целия уикенд. Не дадохме на пилотите си болид, с който да се борят за точки“, призна Крак.

„Знаехме, че тази поредица от състезания ще бъде предизвикателство. Сега трябва да се съсредоточим върху бъдещето и да преминем през тази фаза. Ланс и Фернандо се бореха за всяко място. Този уикенд е домашното ни състезание на Силвърстоун, където ще бъдат нашите фенове и колеги. Затова трябва да сведем глави и да се подобрим възможно по-бързо“, добави ръководителят на Астън Мартин.